Auxilia

Vrijwilligers
Gezin
Opvoeding
Gespreksondersteuning

 Individuele hulp bij het leren wanneer je nergens anders terecht kan. Vooral voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen. 

OCMW

Geld
Voeding
Dakloos

Info, advies, administratieve hulp, financiële hulp, leefloon, schuldhulpverlening, social kruidenier. Het OCMW ondersteunt vooral mensen in kwetsbare situaties en kennen een leefloon toe als je aan de voorwaarden voldoet.

Ontmoetingshuis De Moazoart

Vrijwilligers
Lotgenoten

Vereniging waar armen het woord nemen met een laagdrempelig aanbod van vrije tijd, ontmoeting, onthaal, vorming en belangenbehartiging. gericht naar kwetsbare mensen in Lokeren.

Pro Deo Advocaat Vlaanderen

Justitiële hulp

Pro Deo is er voor wie onder een bepaalde inkomensgrens blijft. Hierdoor is de dienstverlening van uw advocaat mogelijk slechts gedeeltelijk betaalbaar of zelfs helemaal gratis.

Team Sherpa

Gezin

Ondersteuning voor gezinnen met kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 25 jaar die het gevoel hebben niet meer te weten hoe het verder moet.

Tele-Onthaal

Zelfhulp

Praten lucht op. Bij kleine en grote zorgen. Dag en Nacht. Bij Tele-Onthaal luisteren we. Bel "106" of chat anoniem met onze vrijwilligers over wat jou bezighoudt. Wij luisteren graag

Temse schenkt

Voeding
Dakloos

Noodpakket van kledij en beperkt voeding voor mensen die leven onder een bestaansminimum

VLOS Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas

Vrijwilligers
Migratie

Ondersteunt vluchtelingen en mensen zonder papieren in hun zoektocht naar opvang, materiële hulp en administratieve begeleiding bij hun verblijfsprocedure.

VoedSaam vzw

Voeding

Gratis voeding ophalen voor mensen in kansarmoede (met toelating lokaal OCMW)

VZW Welzijnsschakel Horizon

Vrijwilligers
Gezin

Extra leer- en groeikansen voor kinderen en jongeren uit Lokeren die opgroeien in een omgeving die minder ondersteuning kan bieden in hun leerloopbaan of ontplooiing.

Wiegwijs Waasland

Vrijwilligers
Gezin
Opvoeding

Gratis opvoedingsondersteuning door vrijwilligers "aan huis" voor gezinnen in een kwetsbare situatie met kinderen onder de 12 jaar.