Ik zoek hulp voor...
Volwassenen en senioren (19-65+j)
Kinderen en jongeren (0-18j)
Dringende hulp
Akabe Sint-Johan
Scoutsgroep die op zondag activiteiten aanbiedt aan kinderen en jongeren met een beperking.
Apotheker
Apothekers zijn deskundigen op het gebied van medicatie en zijn de enige die medicatie op voorschrift mogen bereiden en afleveren. Ze zijn verantwoordelijk voor de controle, dosering, toedieningsvorm en mogelijke interacties van afgeleverde medicatie.
Audicien
Audiciens zijn gespecialiseerd in de aanpassing van hoortoestellen en hoorimplantaten (deel buiten het oor) op voorschrift van een neus-, keel- en oorarts. Zij passen ook oor- en gehoorbeschermingssystemen aan zoals bv. oordoppen op maat.
Audioloog
Audiologen zijn gespecialiseerd in het gehoor en het evenwicht. Ze staan in voor het onderzoek van de gehoor- en evenwichtsfunctie, om zo de neus-, keel- en oorarts te ondersteunen bij het stellen van een diagnose.
Auxilia
Individuele hulp bij het leren wanneer je nergens anders terecht kan. Vooral voor kinderen en jongeren, maar ook voor volwassenen.
Awel
Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Bel 102 of chat anoniem met onze vrijwilligers over wat u bezighoudt. Wij luisteren graag. Praten helpt. Laat onze vrijwilligers uw grote en kleine zorgen anoniem weten. 24/7
Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose
Zet zich in voor kinderen, jongeren en volwassenen met muco.
Bijs vzw Sint-Niklaas
Een warme thuissituaties voor kinderen en jongeren met mentale en/of motorische beperking met een gezonde ouderparticipatie.
Brandenwondenstichting
Heb je onmiddellijke hulp nodig bij een brandwonde, bel 112. Heb je vragen over de ernst van brandwonden of hoe je deze verzorgd? Bel naar 02 649 65 89 of bezoek onze website.
Buurtgericht netwerk Ploegwerk
Dit buurtnetwerk biedt ondersteuning aan voor gezinnen uit de Gazometerwijk in Sint-Niklaas om samen met het gezin activiteiten te doen en elkaar te helpen.
CGG KOPP-werking
Ondersteuning voor kinderen tot 25 jaar die een ouder hebben met psychische problemen.
CGG Schelde Dender Waas
Vroeginterventie is een laagdrempelig en kortdurend (5-7 sessies) aanspreekpunt voor jongeren (12-25 jaar) die experimenteel of regelmatig gamen, gokken, alcohol of andere drugs gebruiken.
CLB
Een centrum voor leerlingenbegeleiding is een dienst waar leerlingen, ouders en het schoolteam terecht kunnen voor informatie, hulp en begeleiding. (Mentale) Gezondheid, onderwijsloopbaan, pesten, faalangst, leerplicht,...
CLBchat
Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen, … of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken.
CM-Oppas +
Oppas bij kinderen met een beperking of chronische aandoening. Tijdens jouw afwezigheid bieden deskundige vrijwilligers thuisoppas aan.
Coponcho
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
De Druglijn
Bij De Druglijn kan je terecht met al je vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Voor informatie, een eerste advies of voor adressen voor hulp en preventie. Anoniem, objectief en zonder te oordelen of veroordelen. Bel 078 15 10 20 of surf naar onze website.
De Geweldlijn
Professionele hulplijn (Bel 1712) voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling Voor zowel -18 jarigen als volwassen beschikbaar 24uur op 24uur bereikbaar 7 dagen op 7
De Kraamvogel vzw
Heb je ondersteuning nodig voor jouw kinderwens, zwangerschap of geboorte van je kind? Dan kan je de gepaste hulp vinden bij De Kraamvogel.
De Waasvrienden
Voor personen met een auditieve beperking en communiceren in Gebarentaal. Regelmatige bijeenkomst met verschillende activiteiten.
De Wase Kiem
Zwangerschapscentrum dat kwetsbare zwangere vrouwen zowel in groep als individueel begeleidt tijdens en na de zwangerschap.
De Wetswinkel Sint-Niklaas
Heb je een jurdische vraag over Personen - en familierecht, consumentenrecht, huurwetgeving, handeslrecht, arbeids- en sociaal recht,… Als enige speler op deze markt, kiezen we er voor om enkel actief te zijn op de eerstelijn rechtshulp in Vlaanderen.
Diabetes Infolijn
De Diabetes Infolijn (0800 96 333 of infolijn@diabetes.be) is een gratis, discrete Infolijn die instaat voor alle inhoudelijke vragen rond diabetes. Daarom informeert, connecteert en mobiliseert de Diabetes Liga iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt.
Dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds
Bieden hulp- en dienstverlening aan gebruikers en hun mantelzorgers. U kunt bij die diensten terecht met al uw vragen en problemen zoals opstart thuiszorg, kinderbijslag, verzekeringen, pensioenen bij ziekte,...
Dienst voor Gezinszorg De Regenboog vzw
Je kan bij ons terecht voor gezinszorg, het ondersteunen van huishoudelijke taken en persoonlijke verzorging, kraamzorg en poetshulp
Diëtist
Diëtisten zijn opgeleid om personen voedings- en leefstijladvies op maat te geven en te coachen, voor diverse leeftijdsgroepen en bij diverse aandoeningen.
Digicafé
Gezellig samenzijn waar je op eigen tempo kan oefenen met je laptop, tablet of smartphone en waar je van elkaar of van de vrijwillige digihelpers kan leren.
Digipunt
In de digipunten staan vrijwillige digihelpers voor je klaar met hulp, uitleg en advies bij al je digitale vragen.
Dito VZW
Dito verrast je graag met een breed aanbod verbindende activiteiten en evenementen, informatieve workshops, broodnodige acties én innovatieve en sensibiliserende projecten.
Drugpunt
Hier kan je terecht met al je vragen en bezorgdheden over drugs, gamen en gokken. Specifiek voor jongeren (12 -25 jaar) zijn er kortdurende trajecten. Neem contact op met het Drugpunt van jouw regio.
Envía Waas
Gezinszorg voor gezinnen en jongvolwassen (tot 25 jaar) die zich al dan niet tijdelijk in een kwetsbare situatie bevinden. Samen zoeken we een weg met focus op het welzijn van het kind, de ouder en hun omgeving.
Ergotherapeut
Ergotherapeuten adviseren en trainen personen op een specifieke manier zodat de persoon zijn/haar dagelijkse activiteiten weer zoveel mogelijk zelf kan uitvoeren bv. wassen en aankleden, eten klaarmaken, stofzuigen, fietsen, werken …
Familiehulp vzw
Familiehulp beschikt over een ruim aanbod aan zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp. We bieden een oplossing op maat voor jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, mensen met een zorgbehoefte en mantelzorgers.
Familierecht Vlaanderen - Advocaat
Familierecht.Vlaanderen is een informatieve website over familiale thema's en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met een gespecialiseerd advocaat contact op te nemen.
Familierecht Vlaanderen - Bemiddelaar
Familierecht Vlaanderen is een informatieve website over familiale thema's en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met een bemiddelaar contact op te nemen.
Familiezorg Oost-Vlaanderen
Heb je nood aan zorg en ondersteuning in jouw thuisomgeving? We zijn er voor iedereen: jong, oud, gezinnen, alleenwonenden, mantelzorgers en personen met een zorg- en ondersteuningsnood. Wij helpen waar jij dat wenst.
Fara
Maakt zwangerschapskeuzes bespreekbaar voor vrouwen, mannen en koppels. We bieden een luisterend oor en professionele begeleiding.
Fiola vzw
Hulp voor personen met (een vermoeden van) een beperking. Dit kan individuele ondersteuning, dagondersteuning of begeleid werk zijn. Deze hulp is rechtstreeks toegangkelijk (RTH)
G-sport
Sporten en bewegen met een beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische aandoening.
Gezonde buurt samen met CM
Geef gezondheid de plaats die ze verdient en ga samen aan de slag. Maak kennis met het Gezonde buurt-aanbod en organiseer zelf gezonde activiteiten.
Hersenletsel Liga vzw
Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), partners, familieleden, mantelzorgers en zorgprofessionals kunnen bij ons terecht met vragen over NAH.
Hersenletsel Lijn
De Hersenletsel Lijn biedt mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun mantelzorgers, familieleden en zorgverleners een luisterend oor en ondersteunt hen in hun zoektocht naar de juiste begeleiding en hulp.
Home-Start Waasland
Home-Start Waasland biedt laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan huis, bij gezinnen in een kwetsbare situatie, vanaf de zwangerschap tot 12 jaar. Door de wekelijkse aanwezigheid van een opgeleide vrijwilliger in het gezin vergroot Home-Start Waasland de draagkracht en opvoedingsvaardigheden van de ouders. Onze vrijwilligers werken gedurende één jaar aan de verbreding van het sociaal netwerk en de talenten van de gezinsleden en zetten actief in op het verkennen van de grondrechten
Huis van het Kind
Kinderen tot 12 jaar én ouders van kinderen tot 25 jaar kunnen bij de huizen van het kind rechtstreeks terecht met al hun vragen. Je krijgt info en advies over zwangerschap, geboorte, zorgen voor baby's en peuters, kinderen opvoeden, enz ... Je kan er ook spelen met je kind en andere (aanstaande) ouders ontmoeten. Ze bieden ondersteuning bij alles wat met opvoeding en ouderschap.
Huisarts
In sommige gemeenten zoals Sint-Niklaas, Zwijndrecht, Stekene is er een tekort aan huisartsen waardoor je mogelijk niet direct een vaste huisarts zal vinden. Vaak wordt ook te snel een dokter gebeld. Voordat je belt, kijk eerst of je echt een dokter nodig hebt. Dat kan via deze vragenlijst in 1 minuut: moetiknaardedokter.be.
i-mens
Bieden wij zorg en ondersteuning van voor tot na de geboorte, opvang voor jong en oud, verpleging en verzorging, hulp en ondersteuning aan huis.
Jeugddienst Appelsien
Jeugddienst Appelsien organiseert activiteiten voor jongeren (+12) en volwassenen met een ontwikkelingsstoornis, autisme spectrum stoornis, adhd en/of een verstandelijke beperking.
Jongerenonthaal - JAC
Het JAC helpt je als jongere tussen 12 en 25 jaar met al je vragen en problemen. Je kan bij het JAC terecht met elke vraag!
Kankerfoon
Kankerinfo is er om je te begeleiden en te antwoorden op al je vragen over kanker. We richten ons tot alle personen die van ver of dichtbij door kanker zijn getroffen. Je kunt ons bellen met al je vragen in verband met kanker.
KATR!NAHOF
Ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking (en hun ouders, leerkachten, collega, ...)
Kind & Gezin
Steun en advies vanaf je kinderwens, tijdens je zwangerschap en in de eerste belangrijke levensjaren van je kind (van 0 tot 3 jaar)
Kinesitherapeut
Kinesitherapeuten zijn deskundigen van het bewegingsstelsel en laten patiënten specifieke oefeningen uitvoeren en/of gebruiken massagetechnieken om afwijkingen in het beendergestel, gewrichten en spieren te voorkomen of te genezen.
Krachtgericht Waas en Dender
Gratis mobiele dienst voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen (0-25 jaar), ouders en hun netwerk; wanneer er meerdere vragen zijn in een gezin en er nood is aan vraagverheldering en een plan, wanneer er nood is aan extra hulp op maat van het gezin,
LIA vzw
Een organisatie voor jeugdhulp die het verschil wil maken in het leven van kinderen, jongeren, jongvolwassenen en gezinnen wanneer zij terecht gekomen zijn in verontrustende, vastgelopen of kansarme situaties. Hulpverleners gaan thuis langs en er is dagbegeleiding.
Licht en liefde
Helpt slechtziende en blinde mensen om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen.
Liever Thuis LM vzw
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
Logopedist
Logopedisten zijn gespecialiseerd in de preventie, het onderzoek en de behandeling van stoornissen en beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem en gehoor.
Lost & Co - Wegwijs
Iemand verliezen of je gezondheid verliezen, iedereen maakt het wel eens mee. Lost & Co steekt verlies niet weg maar geeft het ‘een gouden randje’. We maken verhalen over verlies zichtbaar en bespreekbaar en nodigen iedereen uit daar aan mee te doen
Lumi
Biedt een luisterend oor voor iedereen met vragen rond gender en seksuele voorkeur.
Mantelzorgnetwerk vzw
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
Meer Mobiel
Informatie over alle verschillende soorten vervoersmogelijkheden in Vlaanderen
MFC De Hagewinde
Mobiele Begeleiding aan huis (via onze dienst voor begeleiding aan huis 'BOEST') en Vakantieopvang: Midzomerwerking, jongerenwerking Sloep voor kinderen en jongeren met een (vermoeden van) ASS, Gedrags -en emotionele Stoornis en/of Licht mentale Beperking.
Moodspace
Is een plek voor studenten. Vol betrouwbare tips om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Het duwtje in de rug voor je mentale gezondheid
Netwerk Palliatieve Zorg Waasland
Ondersteunt patiënten, mantelzorgers en vertrouwde zorgverleners met de bedoeling om de patiënt/bewoner met een (comfort)zorg op maat zo lang mogelijk in de vertrouwde thuisomgeving te houden.Organiseert ook infomomenten en opleidingen over vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorg.
NokNok
Doet je lichaam gek? Vragen over regels naleven, nieuwe vrienden maken, je vervelen, verliefdheid, seks … Dat is helemaal oké! Het NokNok-team en het digitale platform geeft je raad hoe je ermee kan omgaan.
Nu Praat Ik Erover
Chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld.
OCMW
Info, advies, administratieve hulp, financiële hulp, leefloon, schuldhulpverlening, social kruidenier. Het OCMW ondersteunt vooral mensen in kwetsbare situaties en kennen een leefloon toe als je aan de voorwaarden voldoet.
OctopusProject
Expertisecentrum ADHD, autisme en hoogbegaafdheid voor diagnostiek, individuele begeleiding, begeleiding ouders, begeleiding van relaties, studiebegeleiding en opleiding.
OnlinePsyHulp
Online psychische hulpverlening bij depressie, angst, verslaving met apart aanbod voor jongeren, kosteloos en anoniem.
Ontmoetingshuis De Moazoart
Vereniging waar armen het woord nemen met een laagdrempelig aanbod van vrije tijd, ontmoeting, onthaal, vorming en belangenbehartiging. gericht naar kwetsbare mensen in Lokeren.
Osteopaat
Osteopaten zoeken naar bewegingsblokkades die aan de oorzaak van een klacht liggen. Via specifieke handbewegingen proberen zij het evenwicht in het lichaam terug te herstellen.
OverKop
Een OverKop-huis is een fijne plek waar jongeren (+12 jaar) elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ze ook terechtkunnen als ze willen babbelen over kleine of grote zorgen en om allerlei leuke activiteiten te doen. Samen met jongeren gaan OverKop-medewerkers op zoek naar wat hen kan helpen. Zo willen ze meer dan ooit aandacht hebben voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren. Want het is oké om je even niet oké te voelen.
Pleegzorg Oost Vlaanderen vzw
Samenwerking tussen ouders, pleeggezinnen en begeleiders. Samen bieden we ouders, pleegkinderen en pleeggasten ondersteuning bij korte opvang of weekendondersteuning en zetten we in op optimale ontwikkelingskansen.
Podoloog
Podologen geven voetverzorging die erop gericht zijn een specifiek voetprobleem op te sporen en te behandelen. Dit kan preventief zijn om klachten te vermijden of klachten zoals knie-, rug- en heuppijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet te behandelen.
Pro Deo Advocaat Vlaanderen
Pro Deo is er voor wie onder een bepaalde inkomensgrens blijft. Hierdoor is de dienstverlening van uw advocaat mogelijk slechts gedeeltelijk betaalbaar of zelfs helemaal gratis.
Psychologenkring Waasland
Vereniging van klinisch psychologen, zelfstandig of in loondienst, actief in regio Waasland.
Psychologische Hulp in de Eerste Lijn
Psychologische behandeling individueel of in groep zonder verwijsbrief.
Psycholoog
Klinisch psychologen hebben een master in de psychologie en staan in voor individuele begeleiding door middel van gesprekstherapie. Het doel is het verkrijgen van inzichten en het vinden van nieuwe manieren van omgaan met emoties en situaties.
Psychotherapeut
Psychotherapeuten hebben een 4-jarige psychotherapieopleiding gevolgd en hebben ruime praktijkervaring voor het behandelen van psychische en emotionele moeilijkheden.
PUNT.vzw
Ondersteuning aan slachtoffers van seksueel geweld en hun omgeving. Men kan bij ons terecht voor lotgenotencontact, doorverwijzing, juridische hulp, vormingen, ...
Sclero’ken vzw
Ondersteuning voor personen met de zeldzame aandoening Sclerodermie en hun naasten.
Sensoa
Sensoa is het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Sensoa is er voor iedereen in Vlaanderen. Wij vinden dat seksuele rechten moeten worden gerespecteerd, beschermd en gerealiseerd, zodat iedereen seksualiteit kan beleven vrij van dwang, discriminatie en geweld.
Slachtofferhulp CAW
De medewerkers van Slachtofferhulp helpen mensen met de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Ze ondersteunen je en geven tips over hoe je kunt omgaan met verlies, stress of trauma.
Slachtofferonthaal Dendermonde
Informatie en bijstand tijdens de volledige gerechtelijke procedure: van zodra u een klacht indient tot de strafuitvoering.
Steunpunt Adoptie
Informatie op maat en nazorg aan alle adoptiebetrokkenen, tijdens alle fasen van het adoptieproces.
Steunpunt Mantelzorg vzw
Eén van de 6 erkende Vlaamse Mantelzorgverenigingen die mantelzorgers verdedigen en informeren.
Stop 4-7
Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar die thuis en/of op school opstandig gedrag vertonen en/of snel boos zijn
Student@Work
Op de website Student@work vind je informatie over werken als jobstudent.
Tandarts
Tandartsen zijn gespecialiseerd in mondgezondheid. Ze voorkomen, screenen en behandelingen aandoeningen en afwijkingen aan het gebit.
Tanderuis vzw
Thuisbegeleiding voor personen met autisme, van 0 tot 65 jaar. Activiteiten, cursussen, ... voor personen met autisme
Team Sherpa
Ondersteuning voor gezinnen met kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 25 jaar die het gevoel hebben niet meer te weten hoe het verder moet.
TEJO Sint-Niklaas vzw
Preventieve hulp via kortdurende therapie voor jongeren tussen 10 en 20 jaar. Het aanbod is laagdrempelig, gratis, anoniem en vrijwel onmiddellijk.
Tele-Onthaal
Praten lucht op. Bij kleine en grote zorgen. Dag en Nacht. Bij Tele-Onthaal luisteren we. Bel "106" of chat anoniem met onze vrijwilligers over wat jou bezighoudt. Wij luisteren graag
Teleblok
Teleblok is in Vlaanderen een gratis en anonieme hulplijn voor studenten via chat. Teleblok levert telefonische bijstand tijdens de examen- en blokperiode in januari en mei/juni. Bel 0800 13 14 4 of surf naar onze website.
Temse schenkt
Noodpakket van kledij en beperkt voeding voor mensen die leven onder een bestaansminimum
Thuisbegeleiding | vzw Sint-Lievenspoort
Thuisbegeleiding voor dove en slechthorende personen en kinderen en jongeren met een spraak- en/of taal(ontwikkelings)stoornis
Thuisverpleegkundige
Verpleegkundigen staan in voor verpleegkundige zorgen. Dit kan basiszorg zijn zoals het wassen en aankleden van patiënten maar ook wondverzorging, observatie, rapportage aan de arts en gespecialiseerde zorg zoals het inbrengen van een katheter.
Thuiszorg Zorgpunt Waasland
Onze thuishulp is er voor alle senioren en voor alle alleenstaanden en gezinnen die thuis hulp kunnen gebruiken. Zo kan wie ouder is of zorg nodig heeft, nog lange tijd zelfstandig blijven wonen. Voor jonge gezinnen is er bovendien onze kraamzorg.
Trefpunt Stan
Ondersteunt personen en gezinnen die leven met een enkelvoudige of meervoudige verstandelijke handicap.
Vagevuur Open Jeugdwerk
Een plek waar elke jongere terecht kan voor leuke activiteiten of om gewoon te chillen. Heb je vragen of problemen of lig je ergens wakker van? Onze jeugdwerkers gaan samen met jou op zoek naar antwoorden of hulp. Mogelijkheid tot gratis therapie voor jongeren.
Vlaams Expertisepunt Mantelzorg
Online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. Je staat er als mantelzorger niet alleen voor! Hier verzamelen en verbinden we actuele kennis en informatie over mantelzorg.
VLOS Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas
Ondersteunt vluchtelingen en mensen zonder papieren in hun zoektocht naar opvang, materiële hulp en administratieve begeleiding bij hun verblijfsprocedure.
Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Geven asielzoekers een eerste onthaal, beantwoorden juridische vragen en voorzien een uitgebreid vormingsaanbod. Voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging.
VoedSaam vzw
Gratis voeding ophalen voor mensen in kansarmoede (met toelating lokaal OCMW)
Vroedvrouw
Vroedvrouwen staan in voor de begeleiding, zorg en advies aan vrouwen voor en tijdens de zwangerschap, bij de bevalling en de periode na de bevalling.
vzw De Keerkring
Verschillende vormen van opvoedingsondersteuning voor ouders en hun kinderen: spreekuur voor ouders met vragen of twijfels, oudergroepen voor kwetsbare ouders, de opvoedingslijn voor alle opvoedingsverantwoordelijken in Vlaanderen en vorming op maat voor professionals.
VZW Welzijnsschakel Horizon
Extra leer- en groeikansen voor kinderen en jongeren uit Lokeren die opgroeien in een omgeving die minder ondersteuning kan bieden in hun leerloopbaan of ontplooiing.
Warme William
Warme William staat jongeren bij en geeft hen tips en tricks om écht te leren luisteren.
WATWAT
WATWAT is een platform van meer dan 70 organisaties die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp.
Wereldhuis Bonangana vzw
Nederlandse les voor anderstaligen, taalbuddy’s, huiswerkbegeleiding voor kinderen uit het lager onderwijs en sociaal-culturele activiteiten
Wijkgezondheidscentrum De Link
Eerstelijnsgezondheidszorg voor alle inwoners van Beveren en Zwijndrecht en hun deelgemeenten, Een multidisciplinaire groepspraktijk van artsen en een verpleegkundige.
Wijkgezondheidscentrum De Vlier
Een team van huisartsen, verpleegkundigen en kinesisten voor alle inwoners van Sint-Niklaas. U kan tevens terecht bij de sociaal en psychiatrisch verpleegkundigen, diëtiste en psychologe van het centrum.
Wijkgezondheidscentrum Lokeren vzw
Multidisciplinaire groepspraktijk waar verschillende zorgverleners onder één dak samenwerken. Een team van zes huisartsen, vijf verpleegkundigen, een diëtiste, een psychosociaal ondersteuner en onthaalmedewerkers staan voor u klaar.
Zelfmoordlijn
Telefonische hulplijn voor al wie met zelfmoordgedachten worstelt. Ook voor nabestaanden en personen die op een of andere manier met zelfdoding worden geconfronteerd kunnen bellen naar "1813".
Ziekenfonds / Mutualiteit
Een instelling die instaat voor de (gedeeltelijke) terugbetaling van ziektegerelateerde kosten.
ZoJong!
Een online plek voor kinderen en jongeren die zorgen voor iemand met een ziekte, beperking en/of verslaving.