Awel

Vrijwilligers
Zelfhulp

Awel luistert naar alle kinderen en jongeren met een vraag, een verhaal, een probleem. Bel 102 of chat anoniem met onze vrijwilligers over wat u bezighoudt. Wij luisteren graag. Praten helpt. Laat onze vrijwilligers uw grote en kleine zorgen anoniem weten. 24/7

De Geweldlijn

Misbruik

Professionele hulplijn (Bel 1712) voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling Voor zowel -18 jarigen als volwassen beschikbaar 24uur op 24uur bereikbaar 7 dagen op 7

De Wetswinkel Sint-Niklaas

Justitiële hulp

Heb je een jurdische vraag over Personen - en familierecht, consumentenrecht, huurwetgeving, handeslrecht, arbeids- en sociaal recht,… Als enige speler op deze markt, kiezen we er voor om enkel actief te zijn op de eerstelijn rechtshulp in Vlaanderen.

Familierecht Vlaanderen - Advocaat

Justitiële hulp

Familierecht.Vlaanderen is een informatieve website over familiale thema's en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met een gespecialiseerd advocaat contact op te nemen.

Familierecht Vlaanderen - Bemiddelaar

Justitiële hulp

Familierecht Vlaanderen is een informatieve website over familiale thema's en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks met een bemiddelaar contact op te nemen.

Jongerenonthaal - JAC

Eenzaamheid
Geld
Psychologische hulp
Misbruik
Pesten
Dakloos

Het JAC helpt je als jongere tussen 12 en 25 jaar met al je vragen en problemen.  Je kan bij het JAC terecht met elke vraag!

Nu Praat Ik Erover

Misbruik

Chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld.

Pro Deo Advocaat Vlaanderen

Justitiële hulp

Pro Deo is er voor wie onder een bepaalde inkomensgrens blijft. Hierdoor is de dienstverlening van uw advocaat mogelijk slechts gedeeltelijk betaalbaar of zelfs helemaal gratis.

PUNT.vzw

Vrijwilligers
Lotgenoten
Psychologische hulp
Misbruik

Ondersteuning aan slachtoffers van seksueel geweld en hun omgeving. Men kan bij ons terecht voor lotgenotencontact, doorverwijzing, juridische hulp, vormingen, ...

Slachtofferhulp CAW

Psychologische hulp
Misbruik

De medewerkers van Slachtofferhulp helpen mensen met de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Ze ondersteunen je en geven tips over hoe je kunt omgaan met verlies, stress of trauma.

Slachtofferonthaal Dendermonde

Justitiële hulp

Informatie en bijstand tijdens de volledige gerechtelijke procedure: van zodra u een klacht indient tot de strafuitvoering.

Tele-Onthaal

Zelfhulp

Praten lucht op. Bij kleine en grote zorgen. Dag en Nacht. Bij Tele-Onthaal luisteren we. Bel "106" of chat anoniem met onze vrijwilligers over wat jou bezighoudt. Wij luisteren graag

tZitemzo

Justitiële hulp

Stel al je vragen over kinderrechten, over de Belgische wet en kinderen,

WATWAT

Zelfhulp

WATWAT is een platform van meer dan 70 organisaties die jongeren willen informeren en toeleiden naar advies of hulp.